Därför är Olympus perfekt för äventyrslandskapsfotografering

Fota jordens vackra sida

Jorden svämmar över av naturlig skönhet, man behöver bara veta var man ska leta och hur man fotar den. Det kompakta och lätta Olympus OM-D-systemet ger en frihet som inga andra kamerasystem kan erbjuda och som är avgörande för att ta vackra landskapsbilder.

Teknik har ersatt stativet

Med Olympus inbyggda bildstabilisering kan du ta skarpa landskapsbilder med supertelefoto – helt utan stativ. Du får till och med ljusstarka och tydliga stillbilder i svagt ljus och handhållen 4K-video utan skakningar. Vårt branschledande system erbjuder upp till 7,5 slutarstegs kompensation:

Super High-Res, utan stativ

Stativ är jobbiga att släpa på. Med E-M1-serien kan du lämna dem hemma. Ta skarpa bilder på 50 MP med spektakulära detaljer – allt du behöver göra är hålla i kameran. Läget Handhållen High Res Shot fungerar genom att automatiskt ta 16 bilder och sammanfoga dem till en enda bild på 50 MP. Perfekt för alla som vill resa lätt.

Neutral densitet. Inga filter.

Skapa drömlika, lynniga landskap utan att behöva släpa på ND-filter. Med E-M1-serien kan du förhandsgranska effekter med långsam slutarhastighet i sökaren innan du tar bilden. Tack vare Live ND-läget slipper du byta ND-filter för varje scen eller objektiv. Välj mellan 5 ND-nivåer, mellan 1EV och 5EV:

Redo för alla väder

Dåligt väder kan smyga sig på. Men med kameror i E-M1-serien är du redo. De är stänksäkra, dammsäkra och fryssäkra (ner till -10 °C) – ingen skyddsutrustning behövs. Fokusera på att ta den bästa landskapsbilden du kan, i stället för att oroa dig för kameran:

Alla foton från Olympus-visionären Peter Baumgarten

Läs mer om äventyrslandskapsfotografering

Läs mer