Stad och resor

E-M10 Mark IV – en pålitlig reskamrat

2020 har varit ett år som inget annat på grund av den globala COVID-19-pandemin och de restriktioner vi alla har haft och fortfarande har.  Jag har alltid tyckt om att fotografera i stadsmiljö och uppskattar särskilt möjligheten att ta bilder i livliga urbana miljöer, över hela världen, genom att vänta på det rätta ögonblicket att fånga scenen utan människor. 

När jag uppvaktades om att ta bilder med E-M10 Mark IV kunde jag inte hålla mig eftersom det kom med en helt egen uppsättning utmaningar.  Förr i tiden kunde jag vandra runt i städer i flera timmar i väntan på att en scen skulle framträda eller på ett ögonblick med en främling i bilden för perspektiv.  Vid det här tillfället skulle jag behöva anpassa mitt sätt att fotografera, upprätthålla social distansering och bara ta bilder under en mycket begränsad tidsrymd.

Som nyckelpersonal inom NHS (National Health Service) behövde jag fortfarande resa till London för att jobba samtidigt som resten av staden var nedstängd. Jag använde promenaden hem från jobbet som min dagliga motion och ett tillfälle att rensa tankarna. Det kändes viktigt för mig att dokumentera hur livet plötsligt hade ändrats och försöka få rätsida på alltihop.

Under de senaste åren har jag haft förmånen att resa genom världen och kan säga utan tvekan att E-M10-serien har varit min mest pålitliga och betrodda kompanjon.  E-M10 Mark IV skilde sig inte där och greppets nya form gjorde att den genast kändes förtroendeingivande och bekväm i min hand.  När allt omkring dig verkar vara i konstant och oförutsägbar förändring var det en välkommen distraktion att kunna ta bilder med förtrogenheten hos E-M10 Mark IV.

Läs mer

Jag har gjort misstaget förr att resa mer än 15 mil för att besöka en byggnad att ta bilder av bara för att upptäcka att jag hade glömt att ladda kamerabatteriet! Jag har lärt mig av det misstaget; numera kan du dock ladda kameran med en portabel laddare.  Det är ännu en sak mindre att tänka på när jag reser med min kamera och jag kom fram till att det var en behändig nyhet.

Att ta bilder har alltid varit spännande och har gett mig avkoppling.  Jag har kommit fram till att E-M10-serien och dess objektiv är pålitliga och producerar kvalitetsbilder utan att hämma mig.  När jag åker för att ta bilder gillar jag att resa så lätt som möjligt och att använda E-M10 Mark IV är perfekt för någon som jag själv som alltid är på språng.

Läs mer

Författare och fotograf: Martina Govindraj