Stad och resor

72 timmar i Prag med OM-D E-M1 X

Denna mångsidiga portfölj med bilder i många olika förhållanden och på olika platser skapades med en enda kamera – OM-D E-M1X – och två objektiv – M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO och M.Zuiko Digital ED 7-14mm F2.8 PRO. Allt detta får enkelt plats i en liten väska. Så mobilt och flexibelt har Olympus kameraekosystem blivit.

Objektivens diskreta natur och de små kamerahusen möjliggör snabba gatufoton utan tafatta ögonblick och ögonkast. Den fantastiska bildstabiliseringen gör det ännu lättare, eftersom man inte behöver något stativ. Och tack vare stänksäkra kamerahus och objektiv kan fotografen fortsätta fota oavsett väder. Detta är extra praktiskt när man har begränsat med tid.

Under den första dagen promenerade jag och min vän, skådespelerskan Vasia Badiou, runt stadens turistattraktioner och undangömda gränder i vackert solsken.

Läs mer

Men precis som vi förutspått var den andra dagen regnig och mörk. Vi gömde oss inomhus på morgonen, men vädret blev inte bättre. Så vi bestämde oss för att trotsa vädret och det var då bildstabiliseringen i den nya kameran verkligen kom till sin rätt. OM-D E-M1 X kan ta de mest fantastiska bilder, oavsett om du skakar på handen, om det ösregnar och är iskallt, eller om ljuset är dåligt.

När solen går ner blir allt blått. Vi upplevde det fantastiska och berömda ”Blå Prag”.Sedan sänkte sig mörkret över oss, men det behövdes fortfarande inget stativ. Tack vare det kraftfulla bildstabiliseringssystemet kan man ta perfekta bilder utan stativ vid 1 eller till och med 5 sekunder, och med 50 megapixlar vid dessa slutarhastigheter!

Detta bevisade verkligen systemets kraft, mobilitet och flexibilitet.

Författare och fotograf: George Marinakis

Läs mer