Djur och natur

Beröm för Olympus Pro-objektiven

Jag älskar Olympus M.Zuiko PRO-objektiven! När du håller ett Olympus M.Zuiko PRO-objektiv i handen blir det omedelbart uppenbart att du har att göra med en förstklassig produkt. Olympus M.Zuiko PRO-objektiven har allt – fantastisk objektivkvalitet, enastående bildkvalitet, snabb och exakt autofokus och otroligt hög mekanisk kvalitet. Huset och bajonetten är gjorda av metall och är tätade mot damm, vatten och frost. En långvarig allt-i-ett-produkt i kombination med OM-D-modellerna.

Låt oss ta M.Zuiko 40-150mm F2.8 PRO-objektivet som ett exempel: Har någon annan tillverkare ett lika coolt motljusskydd? Knappast! På andra produkter måste du ta bort motljusskyddet, vända det och fästa det på objektivet igen. Allt du behöver göra här är att vrida det lite åt vänster och dra tillbaka det för att göra objektivet litet igen. – ”Det är som magi!”

Det är magiskt enkelt att växla mellan manuell och autofokus – du drar bara objektivringen framåt eller bakåt beroende på situationen. Vikten är naturligtvis också en fördel. Sensorns storlek gör det möjligt att producera små, lätta, kompakta och snabba objektiv.

Kamerans 5-axliga bildstabilisering och stabilisatorn i objektivet låter dig ta frihandsfoton på två sekunder. Det är här OM-D verkligen sticker ut, eftersom denna kombination av stabilisering, med slutartider på två sekunder och till och med längre än det, är praktiskt taget unik för branschen. Autofokusen fungerar även briljant i mörker och fokuserar enkelt och smidigt.

Läs mer

Jag frågade en god vän vad han tyckte om Olympus M.Zuiko PRO-objektivet. Han sa: ”När jag köpte mitt första PRO-objektiv, Olympus M.Zuiko 7-14mm F2.8 PRO, år 2017 så öppnade det många nya dörrar för mig inom min fotografering.

Detta berodde främst på den extremt höga tekniska nivån, som pressade gränserna i fråga om vad som var fysiskt möjligt. Den lilla brännvidden och den stora bländaren i kombination med den utmärkta bilddefinitionen i alla delar av bilden gör det lämpligt för alla typer av situationer. Det innebär att jag kan använda det sofistikerade och kompakta objektivet både under äventyrsresor, under extrema väderförhållanden och vid seriösa evenemang.
Jag skulle vilja avsluta med detta citat: ”En folkmassa applåderar ett fyrverkeri men inte en soluppgång. – Friedrich Hebbel

Författare och fotograf: Hayrettin Bilgin

Läs mer