Socialt och livsstil

När teknik och känslor strålar samman

Två gånger om året efterlyser The Big Apple de kommande modetrenderna, och den här gången kommer jag att fånga dem med min Olympus PEN E-PL9.
Jag har arbetat med min PEN i nästan två år nu och jag kan varmt rekommendera den. Olympus har följt med mig på flera fantastiska resor där jag kunnat lära mig, uppleva och fånga speciella stunder. Kameran är enkel att använda och perfekt för att ta bilder när du är på språng. Dessutom är den liten och lätt och ger alla mina outfits en elegant touch.
Följ med mig under mina dagar i New York. Få en bild av vad modeveckan betyder för mig och hur mina dagar är upplagda, för modeveckan är inte bara nöje, det är hårt och moderiktigt arbete.

Söndag:

NYFW, här kommer jag! Vanligtvis handlar den första dagen om att samla in kläder hos olika designers eller hålla provningar innan showen börjar. Men den här gången ändrades planerna! Utöver showerna och evenemangen var vårt huvudmål att skapa nya look books och kreativt innehåll för varumärkespartnerskap. Vilket innebär att jag måste vakna klockan fem på morgonen och vara full av kraft och kreativitet fram till midnatt.

Måndag:

Planering är A och O – innan jag åker till New York har min agent och jag redan skapat en tidsplan för ett effektivt arbetsflöde. Min erfarenhet från de senaste åren har lärt mig att det alltid finns för lite tid för fotograferingar. Och eftersom vi alla vet att innehåll är det som gäller bokade jag in extra tid för innehållsskapande.

Men innan det är dags att fotografera look books är det dags för dagens första möte. Jag befinner mig vid Spring Studios för den första presentationen av en trendig designer –platsen är fenomenal och atmosfären framhäver kollektionen och känslan.

Läs mer

Tisdag:

En höjdpunkterna för mig är Diesel-evenemanget. Varumärket presenterar alltid speciella mönster och själva evenemanget har en unik atmosfär som jag verkligen gillar. Men det är inte så lätt att komma dit i tid. Man kan knappt säga New York utan att tänka på trafikstockningar! Även om det är nervslitande älskar jag den livliga dynamiken och hektiska känslan, särskilt under NYFW. Efter en spännande dag full av händelser, fotograferingar och trafik somnade jag klockan elva.

Onsdag

Dagens motto – att vara extra fylld av kraft inför den sista dagen! Två möten på morgonen, en modevisning vid luch och sedan är det dags att vara produktiv. Att vara kreativ på New Yorks gator får mig att tänka utanför ramarna och jag älskar verkligen att vara kreativ med min Olympus PEN.

Läs mer

Torsdag:

Det är dags att åka hem! Vi sitter på ett av våra favoritcaféer en sista gång, tittar igenom innehållet vi skapat och går igenom de senaste dagarna. Det finns inga tvivel – vi älskar den här staden och den gör oss extra kreativa, även om det innebär mycket positiv stress. NYFW med min Olympus PEN var ett underbart äventyr även denna gång!

Men varför är Olympus PEN den perfekta följeslagaren under modeveckan?

Låt mig berätta exakt varför:
• Lätt att använda även för nybörjare
• Rakbladsskarp bildkvalitet
• Integrerat Wifi och Bluetooth – bilderna förs över omedelbart till din telefon via en app och kan enkelt delas
• Vridbar skärm med pekfunktion
• Sexton olika konstfilter
• Integrerad utfällningsbar blixt

Läs mer

Förutom de högkvalitativa bilderna finns det ett brett utbud av tillbehör som gör denna allroundkamera ännu mer praktisk och snygg inför evenemang som NYFW. Olympus har allt, från den vadderade bucket-väskan för förvaring av kameran, eleganta axelväskor, remmar i olika färger och färgglada handremmar till små nätta väskor för kvällens evenemang.

Olympus PEN E-PL9 övertygar inte bara med sitt unika utseende utan även med sina funktioner. Det finns definitivt inget mer att säga annat än att jag är ett riktigt stort fan.

Författare och fotograf: Karin Teigl

Läs mer